sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Suklaa-glögikakku ♥



Tämä tyttö on kyllä nauttinut kaikin siemauksin vapaista päivistä. Jouluaatto ja tapaninpäivä menivät töissä, joten viikonloppu oli pyhitetty itselläni vain rentoutumiseen ♥ Tein jouluaatoksi meille jälkiruuaksi suklaa-glögi kakkua, ja ajattelin että kyseinen ohje on pakko jakaa muillekkin herkkusuille! Itse ajattelin seuraavalla kerralla tehdä tästä enemmänkin juustokakkumaisen - vain mielikuvitus on rajana.

OHJE
Pohja:
3dl vehnäjauhoja
150g margariinia tai voita
2rkl tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
1 kananmunankeltuainen
1/2rkl kylmää vettä


Täyte:
1/2dl glögitiivistettä
2dl kuohukermaa
1/2tl inkivääriä
1/2tl pomeranssinkuorta
250g maitosuklaata
50g voita

1. Tee ensin pohja. Pyöräytä jauhot ja jääkaappikylmä rasva monitoimikoneessa (vatkain toimii myös) murumaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja anna seoksen pyöriä tiiviiksi taikinaksi. Laita taikina kelmulla peitettynä jääkaappiin 15-30minuutiksi.
2. Voitele irtopohjainen piirasvuoka (halkaisija 25cm). Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan niin, että sitä nousee myös reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
4. Paista pohjaa 10 minuuttia
5. Anna pohja jäähtyä, kun teet täytteen. Kuumenna kerma, glögi ja mausteet kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää voi pieninä nokareina. Kaada seos vuoan pohjalle. Anna piirakan jäähtyä ja makuuntua jääkaapissa yön yli. Koristele suklaarouheella tai mieluisesti.


Kakusta tuli kyllä todella hyvää ja maukasta, mutta kuten mainitsin jo ylempänä että suosittelisin kokeilemaan juustokakkumaisesti tuota täytettä. Kakusta tuli aika ohut ja olisi saanut olla jotain kuohkeutta. En ymmärtänyt miksi kokoajan piti pitää kylmässä, mutta makunautinto oli ihana - kannattaa kokeilla! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti